Dataskyddsförklaring

Vi värnar om att skydda våra webbplatsbesökares sekretess. Därför följer vi samtliga tillämpliga förordningar gällande dataskydd när vi behandlar dina personuppgifter. I syfte att uppfylla våra skyldigheter gällande behandling av dina personuppgifter har vi vidtagit ett stort antal tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa smidigast möjliga skydd för personuppgifter som behandlas via denna webbplats. Dock kan det förekomma luckor i säkerheten när information överförs via Internet, och det är inte möjligt att garantera ett absolut skydd. Därför har alla berörda personer rätt att välja att överföra personuppgifter till oss via alternativa kanaler, som exempelvis via post.

1 Ansvarig för databehandling

fischerwerke GmbH & Co. KG
Klaus-Fischer-Straße 1
72178 Waldachtal
Tyskland
Tel.: (+49) 7443 12-0
E-Mail: info@fischer.de

Registerdomstol Stuttgart HRA 440255
momsregistreringsnummer: DE 144252337

2 Juridiskt ombud

fischerinternational Beteiligungs GmbH
Wiener Straße 95
A-2514 Traiskirchen
Österrike
Registerdomstol Statlig domstol i Wiener Neustadt FN 319271 t

VD;
Professor E.h. Senator E.h. E.h. Dipl.-Ing. Klaus Fischer
Marc-Sven Mengis
Marc Schrickel
Florian Birkenmayer
Jürgen Grün
Johannes Konrad
Claudia Rothe


3 Dataskyddsombud

Mr. Karsten Knappe
c/o DGI Deutsche Gesellschaft für Informationssicherheit AG
Kurfürstendamm 57

4 Behandlingens syfte


4.1 Cookies
Cookies är små textfiler som sparas på din dator och som gör det möjligt att analysera din användning av webbplatsen. Dessa cookies lagrar information om bland annat ditt operativsystem, din webbläsare, IP-adress, senast besökta webbsida (hänvisnings-URL) och datum och tid för ditt besök på vår webbplats. Cookies kan användas för att fastställa vilka webbplatser som besöks oftast. Det ger oss möjlighet att anpassa våra sidor efter våra besökare och optimera våra tjänster. Dessutom ger denna information oss möjlighet att automatiskt känna igen dig nästa gång du besöker vår webbplats, så att vi kan underlätta din navigation. Cookies ger oss möjlighet att t.ex. anpassa en webbplats efter dina intressen eller spara ditt lösenord, så att du inte behöver ange informationen igen.
Cookies kan inte användas för att starta program eller föra över virus till en dator.
Du kan använda vår webbplats även utan cookies. Om du inte vill att din dator ska kännas igen kan du förhindra att cookies sparas på din hårddisk genom att välja ”Acceptera inte cookies” i din webbläsares inställningar. För detaljerad information om tillvägagångssätt hänvisar vi till instruktioner från webbläsarens tillverkare. Om du väljer att inte acceptera cookies kan sidans funktioner komma att begränsas. Du kan när som helst radera cookies som redan sparats på din dator.
Du kan också ställa in din webbläsare till att blockera cookies från vår domän. Det sker med hjälp av blanka cookies (opt-out cookies).
Vänligen observera att du inte kan radera blanka cookies om du vill förhindra att analytiska data sparas. Om du raderat samtliga cookies i din webbläsare måste du ställa in den blanka cookien igen.

4.2 Uppgifter / loggfiler i server
Vi lagrar följande tekniska information som överförs till oss eller vårt webbhotell från din webbläsare, liksom annan information. Uppgifterna omfattar:
• Webbläsarens typ och version
• Använt operativsystem
• Den webbplats du använde för att komma till vår sida (hänvisnings-URL)
• Den webbplats du besöker
• Datum och tid för ditt besök
• Din internet protokoll-adress (IP-adress)
Dessa anonyma uppgifter lagras separat från alla eventuella personuppgifter du anger och kan inte kopplas till specifika personer. Uppgifterna analyseras för statistiska ändamål, så att vi ska kunna optimera vår närvaro på webben och våra tjänster. Vi förbehåller oss rätten att se över uppgifterna i ett senare skede om konkreta orsaker att misstänka olaglig användning kommer till vår kännedom.

4.3 Nyhetsbrev
Vi använder nyhetsbrev för att vid regelbundna intervaller informera dig om vårt företag och våra tjänster.
Om du vill ta emot nyhetsbrevet behöver vi en giltig e-postadress till dig. Vi behöver också information som tillåter oss att säkerställa att den tillhandahållna e postadressen verkligen tillhör dig eller att den person som e-postadressen tillhör är införstådd med att nyhetsbrevet skickas ut. Vi samlar inte in några ytterligare uppgifter. Uppgifterna används uteslutande för att skicka nyhetsbrevet och kommer inte att delas med tredje part. Vi jämför inte uppgifter som samlats in på detta sätt med andra uppgifter vi eventuellt samlar in via andra komponenter på sidorna.
När du anmäler dig till nyhetsbrevet sparar vi din IP-adress och det datum du registrerade dig. Denna information sparas endast som bevis i de fall en tredje part missbrukar en e-postadress och anmäler e-postadressens innehavare till att ta emot nyhetsbrevet utan dennes vetskap.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att dina uppgifter eller din e-postadress sparas samt till att denna information används för att skicka nyhetsbrevet. Du kan återkalla ditt samtycke genom att skicka ett meddelande till de angivna kontaktuppgifterna.

4.4 Spårningsfunktioner i nyhetsbrev
Vårt nyhetsbrev innehåller spårningspixlar (pixeltaggar) som vi kan använda för att fastställa om och när e-posten öppnades, och vilka länkar däri som den individualiserade mottagaren öppnade.
Vi sparar sådan information för att på bästa sätt kunna anpassa vårt nyhetsbrev efter våra abonnenters önskningar och intressen. Följaktligen använder vi de insamlade uppgifterna för att skicka användaranpassade nyhetsbrev till respektive mottagare. 
Vi ber om ditt tillstånd att göra detta där så är lämpligt.
När du återkallar ditt samtycke till att ta emot nyhetsbrevet kommer även ditt samtycke till ovanstående spårning att bedömas som återkallat.

4.5 Kontaktformulär
Du har möjlighet att kontakta oss genom vår webbplats via e-post och/eller ett kontaktformulär. I sådana situationer sparar vi endast den information som användaren tillhandahåller. Vi använder din e-postadress uteslutande för att behandla din fråga och för eventuell uppföljning. Därefter raderar vi dina uppgifter om du inte samtyckt till vidare behandling och användning. Vi jämför inte heller uppgifter som samlats in på detta sätt med andra uppgifter vi eventuellt samlar in via andra komponenter på sidorna.

4.6 Kommentarer / blogg
Du har möjlighet att lämna kommentarer till individuella poster på vår webbplats. Vi sparar IP-adressen till den som skrivit kommentaren / abonnenten. Denna information sparas av säkerhetsskäl i händelse att den som skrivit kommentaren däri kränker tredje parts rättigheter och/eller lägger upp olagligt innehåll, eftersom vi kan stämmas för olagligt innehåll även om innehållet skapats av en användare.
Denna information delas inte med tredje part. Vi jämför inte heller uppgifter som samlats in på detta sätt med andra uppgifter vi eventuellt samlar in via andra komponenter på sidorna.

4.6.1 Prenumerera på kommentarer
Du har möjlighet att prenumerera på påföljande kommentarer till en post som du kommenterat på vår webbplats. Om du väljer att utnyttja denna möjlighet kommer du att få e-post för bekräftelse, för att vi ska kunna säkerställa att den angivna e-postadressen verkligen tillhör dig. Du kan när som helst återkalla ditt beslut att prenumerera på sådana påföljande kommentarer. Information om hur du ska gå till väga finner du i e-posten för bekräftelse. Uppgifter som samlats in på detta sätt delas inte med tredje parter. Vi jämför inte heller uppgifter som samlats in på detta sätt med andra uppgifter vi eventuellt samlar in via andra komponenter på sidorna.

4.7 Google Analytics
Vår webbplats använder Google Analytics, en webbanalystjänst som tillhandahålls av Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.
 Google Analytics använder så kallade “cookies”. De är små textfiler som sparas på din dator och som gör det möjligt att analysera din användning av webbplatsen. Dessa cookies lagrar information om bland annat ditt operativsystem, din webbläsare, IP-adress, senast besökta webbsida (hänvisnings-URL) och datum och tid för ditt besök på vår webbplats. Den information om hur du använder vår webbplats som genereras av dessa textfiler vidarebefordras till Googles servrar i USA där de lagras. Google kommer att använda informationen för att analysera din användning av vår webbplats, för att kunna sammanställa rapporter om aktiviteten på webbplatsen till webbplatsoperatören och för att kunna tillhandahålla ytterligare tjänster kopplade till användning av webbplatser och internet. Om lagen så föreskriver eller om tredje parter behandlar dessa uppgifter å Googles vägnar, kommer Google också att dela informationen med tredje parter. Anonymisering eller pseudonymisering tillämpas vid användning av uppgifterna. Ytterligare information kan erhållas direkt av Google.
För vidare information om hur Google Analytics hanterar användarnas uppgifter hänvisar vi till Googles dataskyddsförklaring: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de

4.7.1 Insticksprogram (plug-in) för webbläsare
Du kan förhindra att cookies sparas i din dator genom att ändra din webbläsares inställningar. Vi vill dock uppmärksamma dig på att du i sådant fall inte kommer att kunna utnyttja alla funktioner på webbplatsen fullt ut. Du kan också förhindra att Google samlar in eller bearbetar information som baseras på cookien och din webbplatsanvändning (inklusive din IP-adress) genom att hämta och installera ett insticksprogram för webbläsare som finns på följande länk: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de
Som ett tillägg eller alternativ till insticksprogrammet kan du förhindra att Google Analytics spårar din aktivitet på våra webbplatser genom att trycka på denna länk. Ange länk. En blank cookie (opt-out) installeras i din enhet. Den förhindrar att Google Analytics lagrar information för denna webbplats och denna webbläsare i framtiden, så länge cookien förblir installerad i din webbläsare.

4.7.2 Uppgiftsbehandling enligt avtal
Vi har skrivit ett avtal med Google gällande uppgiftsbehandling och vi uppfyller samtliga lagstadgade krav gällande användning av Google Analytics.

4.7.3 IP-anonymisering
Vi använder funktionen ”Aktivera IP-anonymisering” på denna webbplats. Det innebär att Google kommer att förkorta och på så sätt anonymisera din IP-adress inom EU och andra EES-stater. Endast i undantagsfall överförs den fulla IP-adressen till en av Googles servrar i USA och förkortas där.

4.8 Google Adwords
Vår webbplats använder Google konverteringsspårning. Googles konverteringsspårning är en tjänst som tillhandahålls av företaget Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA.
När du besöker vår webbplats via en annons som Google publicerat kommer Google Adwords att spara en cookie på din dator. Cookien för konverteringsspårning placeras när en användare klickar på en annons som publicerats av Google. Sådana cookies inaktiveras efter 30 dagar och används inte för att identifiera dig personligen. Om du besöker vissa sidor på vår webbplats och cookien fortfarande är aktiv kan vi och Google identifiera dig som en användare som har klickat på vår annons som publicerats av Google, och att du på så sätt skickades vidare till vår sida. Google använder informationen som inhämtas via dessa cookies för att generera besöksstatistik för vår webbplats. Vi använder statistiken för att fastställa det totala antalet besökare som klickat på vår annons och vilka användare som sedan besökte vilka sidor på vår webbplats. Vi och övriga annonsörer som använder “Google Adwords” tar dock inte emot någon information som kan användas för att identifiera användarna personligen.
Du kan förhindra att cookies installeras genom att ändra din webbläsares inställningar, t.ex. genom att ställa in din webbläsare till att blockera cookies i allmänhet eller till att blockera cookies från domänen “googleadservices.com”.
Vänligen se nedanstående länk för Googles dataskyddsförklaring gällande Adwords: https://services.google.com/sitestats/de.html

4.9 Google AdSense
Vår webbplats använder Google AdSense. Google AdSense är en tjänst som tillhandahålls av företaget Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA och som används för att lägga in annonser. Google AdSense använder så kallade “cookies” vilket är små textfiler som sparas på din dator och som gör det möjligt att analysera din användning av webbplatsen. Google AdSense använder också så kallade webbsignaler. Dessa webbsignaler gör det möjligt för Google att utvärdera olika typer av information, t.ex. information gällande flödet av besökare till vår webbplats. Tillsammans med din IP-adress och registrering av visade annonsformat vidarebefordras informationen till Google i USA där den sparas. Informationen kan komma att överföras till Googles samarbetspartners. Google samkör dock inte din IP-adress med andra uppgifter som du sparat.
Du kan förhindra att cookies sparas i din dator genom att ändra din webbläsares inställningar. Vi vill dock uppmärksamma dig på att du i sådant fall inte kommer att kunna utnyttja alla funktioner på webbplatsen fullt ut. Genom att använda denna webbplats samtycker du till att uppgifter som samlats in om dig behandlas av Google på det ovan angivna sättet och för det ovan angivna syftet.

4.10 Google Remarketing
Vår webbplats använder Google Remarketing. Google Remarketing är en tjänst som tillhandahålls av företaget Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA. Google Remarketing kan användas för att visa annonser för användare som redan besökt vår webbplats vid ett tidigare tillfälle. På så sätt kan annonser som anpassats efter dina intressen inom Googles annonsnätverk visas på vår sida. Google Remarketing använder cookies för denna bedömning. De gör det möjligt att känna igen våra besökare när de besöker webbplatser inom Googles annonsnätverk. Detta gör det i sin tur möjligt för Google att inom sitt annonsnätverk visa annonser med innehåll som besökarna tidigare tittat på, på andra webbsidor inom Googles annonsnätverk som också använder sig av Google Remarketing. Enligt egna uttalanden samlar inte Google in några personuppgifter genom detta förfarande.
Du kan inaktivera funktionen genom att ändra inställningarna i http://www.google.com/settings/ads.
Om du inte vill att Google ska använda Remarketing-funktionen kan du normalt sett inaktivera den genom att ändra inställningarna i http://www.google.com/settings/ads. Alternativt kan du inaktivera användning av cookies för intressebaserade annonser inom annonsnätverket genom att följa anvisningarna på http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp

4.11 PIWIK
Denna webbplats använder PIWIK, en webbanalystjänst med öppen källkod. PIWIK använder cookies. Den information som genereras av dessa cookies, som t.ex. vilken tid, från vilken plats och hur ofta du besöker vår webbplats (inklusive din IP-adress) vidarebefordras till vår PIWIK-server och sparas där. Din IP-adress anonymiseras i processen vilket innebär att vi inte kan identifiera dig personligen som en användare. Information som dessa cookies skapar om din användning av webbplatsen delas inte med tredje part. Du kan förhindra att cookies sparas i din dator genom att ändra din webbläsares inställningar. Vi vill dock uppmärksamma dig på att du i sådant fall inte kommer att kunna utnyttja alla funktioner på webbplatsen fullt ut.
Om du inte samtycker till att dessa uppgifter om ditt besök sparas och analyseras kan du när som helst, med ett enda klick, motsätta dig att uppgifterna sparas och används. I sådant fall sparas en blank cookie (opt-out) i din webbläsare. Därefter kommer PIWIK inte längre att samla in någon information om ditt besök. Vänligen observera att om du raderar cookies i din webbläsares inställningar kan den blanka cookien för PIWIK också komma att raderas, och du kanske behöver aktivera den igen.
Ange länk och för in nedanstående kod på webbplatsen.
<iframe frameborder=”no” width=”600px” height=”200px” src=”//stats.ugfischer.com/piwik/index.php?module=CustomOptOut&amp;action=optOut&amp;idSite=5&amp;language=en”></iframe>

4.12 Facebook-komponenter
Vår webbplats innehåller insticksprogram till det sociala nätverket Facebook som tillhör företaget Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, USA. Insticksprogram till Facebook känns igen på Facebook-logon eller ”Gilla-knappen” på vår sida. En översikt över insticksprogram till Facebook finner du här: http://developers.facebook.com/docs/plugins/. Varje gång du besöker en av våra webbplatser som innehåller sådana komponenter ser de till att din webbläsare visar komponenter från Facebook. Genom denna process informeras Facebook om vilka specifika sidor du för tillfället besöker på vår webbplats. Om du är inloggad på Facebook när du besöker vår webbplats kommer Facebook att kunna känna igen vilken specifik sida du besöker med hjälp av information som komponenterna samlar in. Denna information kopplas därefter samman med ditt personliga Facebook-konto. Om du till exempel trycker på ”Gilla-knappen” eller skriver en kommentar kommer denna information att vidarebefordras till ditt personliga Facebook-konto och sparas där. Dessutom kommer information om att du besökt vår sida att skickas till Facebook. Det sker oavsett om du klickar på komponenterna eller ej.
Vi vill uppmärksamma dig på att vi som sidleverantör saknar vetskap om vilka uppgifter som vidarebefordras till Facebook och om hur företaget använder dem. Ytterligare information finns i Facebooks dataskyddsförklaring som du hittar på: http://de-de.facebook.com/policy.php.
Om du inte vill att Facebook ska kunna koppla samman ditt besök på vår webbplats med ditt Facebook-konto ber vi att du loggar ut från ditt Facebook-konto innan du besöker vår sida.

4.13 Facebooks anpassade målgrupper (utan “utökad jämförelse”)
Vi använder kommunikationsverktyg från Facebook Ireland Limited Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2 Ireland (hädanefter “Facebook”) på en del av våra sidor. Det ger oss möjlighet att inom Facebook tillhandahålla annonser som är skräddarsydda efter dina intressen. I syfte att undvika att visa onödiga annonser kan vi på ett målinriktat sätt förhindra att sådant innehåll levereras. Normalt genererar detta en icke reversibel och icke personligt relaterad checksumma (hashvärde) från din användardata, vilken kan skickas till Facebook för analys- och marknadsföringssyften. Det innebär att innehållet justeras anonymt och endast baserat på krypterade värden, varav ett visst värde alltid genererar ett visst identifikationsvärde utan att överföra vanlig data till oss eller till Facebook. Data överförs via TLS (transport layer security). Facebook-cookien används för produkten Anpassade målgrupper.
Vi hänvisar till Facebooks riktlinjer för dataskydd för ytterligare information om databehandlingens syfte och ändamål, information om hur Facebook använder dina uppgifter, samt information om hur du kan ändra dina inställningar för att skydda ditt privatliv. Riktlinjerna finns tillgängliga på https://www.facebook.com/privacy/explanation Om du vill motsätta dig användning av Facebooks anpassade målgrupper kan du göra det i inställningarna för ditt Facebook-konto.

Du kan också motsätta dig behandling av dina personuppgifter genom att ställa in en blank cookie (opt-out). För att göra det ska du klicka på länken https://www.facebook.com/help/

Om du raderar samtliga cookies i din webbläsare måste du upprepa denna process.

4.14 WhatsApp-komponenter
Vår webbplats använder komponenter som tillhandahålls av snabbmeddelandetjänsten WhatsApp Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025, USA. WhatsApp är en tjänst från Facebook-koncernen. Varje gång du besöker någon av webbplatsens sidor som innehåller komponenter för WhatsApp ser de till att din webbläsare visar komponenter från whatsapp.com. Genom denna process informeras WhatsApp om vilka specifika sidor du för tillfället besöker på vår webbplats och från vilken IP-adress. Webbplatsoperatören kan inte påverka vare sig syftet med eller vilka uppgifter WhatsApp samlar in via dessa komponenter. Ytterligare information om syftet med insamling av uppgifter och hur de behandlas och används samt information om dina rättigheter och vilka inställningar du kan ändra för att skydda ditt privatliv finner du i WhatsApps dataskyddsförklaring, som du hittar här: https://www.whatsapp.com/contact/?subject=privacy&lang=en

4.14.1 WhatsApps ”dela-knapp”
Vår webbplats innehåller en ”dela-knapp” för WhatsApp. Alla knappar som visas är kopplade till en länk. Därför vidarebefordras inga uppgifter till WhatsApp när du besöker vår sida. Endast om du klickar på ”dela-knappen” kommer du, användaren, att skicka information om webbplatsens URL till WhatsApp för vidare användning.

4.15 Twitter-komponenter
Vi använder komponenter från leverantören Twitter på vår sida. Twitter är en tjänst som tillhandahålls av Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA
Varje gång du besöker en av våra webbplatser som innehåller sådana komponenter ser de till att din webbläsare visar komponenter från Twitter. Genom denna process informeras Twitter om vilka specifika sidor du för tillfället besöker på vår webbplats. Om du är inloggad på Twitter och använder funktionen ”Retweet” kommer de webbplatser du besöker att kopplas till ditt Twitter-konto och visas för andra användare. Uppgifterna vidarebefordras också till Twitter.
Vi kan inte påverka vilka uppgifter Twitter lagrar genom denna process, och inte heller syftet med de insamlade uppgifterna. Såvitt vi vet samlar Twitter in URL till de webbplatser användaren besöker och användarens IP-adress, men använder inte uppgifterna för något ändamål utöver att visa Twitter-komponenter. Ytterligare information hittar du i Twitters dataskyddsförklaring på https://twitter.com/en/privacy
 Du kan ändra dina inställningar gällande dataskydd med hjälp av dina kontoinställningar.  Om du inte vill att Twitter ska länka och koppla samman informationen med uppgifter från ditt Twitter-konto måste du logga ut från Twitter innan du besöker vår webbplats.
Ytterligare information om hur Twitter lagrar och använder din data finns tillgänglig på https://twitter.com/en/privacy.

4.16 Xing-komponenter
Vår webbplats använder funktioner från XING-nätverket. Leverantören är XING AG, Dammtorstraße 29-32, 20354 Hamburg, Tyskland. Varje gång du besöker en av våra webbplatser som innehåller sådana komponenter ser de till att din webbläsare visar komponenter från XING.
Så vitt vi vet sparar inte XING några personuppgifter om användaren genom deras besök på vår webbplats. XING sparar inte heller några IP-adresser.

4.16.1 XINGs ”dela-knapp”
Vi använder XINGs ”dela-knapp” på vår webbplats. När du besöker webbplatsen kommer din webbläsare tillfälligt att skapa en länk till XING AG:s servrar (“XING”) som används för dela-knappens funktion (framför allt för att beräkna/visa motvärde). XING sparar inte några av dina personuppgifter när du besöker vår webbplats. Framför allt sparar inte XING några IP-adresser. Dina vanor analyseras inte heller med hjälp av cookies i kombination med XINGs ”dela-knapp” Aktuell information om dataskydd i relation till XINGs ”dela-knapp” och ytterligare information hittar du på denna webbplats: https://dev.xing.com/plugins/share_button
För att förhindra att XING kopplar samman ditt besök på vår sida med ditt XING-konto måste du logga ut från ditt XING-konto innan du besöker vår webbplats.

4.17 LinkedIn
Vår webbplats använder funktioner från nätverket LinkedIn. Leverantör är LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA. Om du klickar på LinkedIns “Rekommendera-knapp” medan du är inloggad på ditt LinkedIn-konto kan LinkedIn koppla ditt besök på vår webbsida till dig och ditt användarkonto. Vi vill uppmärksamma dig på att vi som sidleverantör saknar vetskap om och möjlighet att påverka vilken information som vidarebefordras till LinkedIn, liksom om hur företaget använder informationen.
Ytterligare information finns tillgänglig i LinkedIns dataskyddsförklaring på: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

För att förhindra att LinkedIn kopplar samman ditt besök på vår sida med ditt LinkedIn-konto måste du logga ut från ditt LinkedIn-konto innan du besöker vår webbplats.

4.17.1 LinkedIn-komponenter
Vi använder komponenter från nätverket LinkedIn på vår webbplats. LinkedIn är en tjänst som tillhandahålls av LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA. Varje gång du besöker en av våra webbplatser som innehåller sådana komponenter ser de till att din webbläsare visar komponenter från LinkedIn.
Genom denna process informeras LinkedIn om vilka specifika sidor du för tillfället besöker på vår webbplats.

4.18 Instagram
Vår webbplats innehåller funktioner från tjänsten Instagram. Funktionen tillhandahålls av Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA, 94025, USA. Om du är inloggad på ditt Instagram-konto kan du länka innehållet på vår webbplats till din Instagram-profil genom att klicka på Instagram-knappen. Det innebär att Instagram kan koppla ditt besök på vår webbplats till ditt användarkonto. Vi vill uppmärksamma dig på att vi som sidleverantör saknar vetskap om och möjlighet att påverka vilken information som vidarebefordras till Instagram, liksom om hur företaget använder informationen.
Behandlingens syften, dina rättigheter och vilka inställningsalternativ du kan använda för att skydda ditt privatliv finns tillgängliga i Instagrams dataskyddsförklaring som du hittar på: http://instagram.com/about/legal/privacy/
För att förhindra att Instagram kopplar samman ditt besök på vår sida med ditt Instagram-konto måste du logga ut från ditt Instagram-konto innan du besöker vår webbplats.

4.19 Google Maps
Vi använder komponenten "Google Maps" från företaget Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA, fortsättningsvis kallat “Google”.
Varje gång komponenten ”Google Maps” används sparar Google en cookie för att kunna behandla användarens inställningar och uppgifter när sidan med ”Google Maps”-komponenten visas. Denna cookie raderas normalt inte när du stänger webbläsaren. Den kommer att inaktiveras efter en viss tid om du inte raderar den manuellt innan dess.
Om du inte samtycker till att dina uppgifter behandlas med denna metod kan du inaktivera tjänsten ”Google Maps” och förhindra att uppgifter vidarebefordras till Google på detta sätt. För att göra det måste du inaktivera Java-Script-funktionen i din webbläsare. Vi vill dock påminna om att genom att göra så kommer du inte längre att kunna använda ”Google Maps”, eller endast kunna använda tjänsten i begränsad utsträckning.
“Google Maps” och information som erhålls via “Google Maps” används i enlighet med Googles användarvillkor.
http://www.google.de/intl/de/policies/terms/regional.html
liksom ytterligare villkor och bestämmelser för “Google Maps”
https://www.google.com/intl/de_de/help/terms_maps.html

4.20 YouTube
Vår webbplats använder insticksprogram till YouTube, som drivs av Google. Operatör för sidan är YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA. När du besöker någon av våra sidor som innehåller insticksprogram till YouTube skapas en länk till YouTubes servrar. YouTubes server informeras om vilka av våra sidor du besöker.
Om du är inloggad på ditt YouTube-konto kan YouTube koppla dina surfvanor direkt till din personliga profil. Du kan förhindra detta genom att logga ut från ditt YouTube-konto.
Ytterligare information om hur användarens uppgifter behandlas finner du i YouTubes dataskyddsförklaring på https://www.google.de/intl/de/policies/privacy
4.20.1 YouTube med utökat dataskydd
Vi använder komponenter (videofilmer) från företaget YouTube, LLC 901 Cherry Ave., 94066 San Bruno, CA, USA, ett företag som tillhör Google Inc., Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, på vår webbplats.
När vi gör det använder vi ett läge för ”utökat dataskydd” som tillhandahålls av YouTube.
När du besöker en sida med en inbäddad video skapas en länk till YouTubes servrar och webbplatsens innehåll visas genom att ett meddelande skickas till din webbläsare.
Enligt information från YouTube skickas endast data till deras server när läget ”utökat dataskydd” är aktivt. Sådan data rör i synnerhet vilken av våra webbplatser du besökte när du tittade på videon. Om du samtidigt är inloggad på YouTube kopplas denna information till ditt YouTube-konto. Du kan förhindra detta genom att logga ut från ditt konto innan du besöker vår webbplats.
Ytterligare information om YouTubes dataskydd tillhandahålls av Google på nedanstående länk:
https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

4.20.2 Paypal
Du har möjlighet att betala din order med hjälp av PayPal. PayPal erbjuder tjänster för betalningar över Internet. Om du väljer detta alternativ kommer vi att vidarebefordra dina uppgifter till PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg, under beställningsfasen. PayPal fungerar som förvaltare och tjänsteleverantör för Internetbetalningar och erbjuder köparskydd.
Personuppgifter som vidarebefordras till PayPal består normalt av ditt för- och efternamn, din adress, ditt telefonnummer, din IP-adress, din e-postadress samt övrig information som krävs för att behandla din beställning. Dessutom vidarebefordras information som rör beställningen, exempelvis antal produkter, produktnummer, fakturabelopp, procentandel skatt, faktureringsinformation, etc. Sådana uppgifter måste överföras för att din beställning ska kunna behandlas, framför allt för att kunna bekräfta din identitet, hantera din betalning och förvalta kundrelationen. Beroende på vilken betalningsmetod som valts via PayPal (t.ex. faktura eller direktbetalning) kan PayPal komma att vidarebefordra personuppgifter som du tillhandahåller dem till kreditbolag. Dessa uppgifter vidarebefordras i syfte att kontrollera din identitet och ditt kreditkort i förhållande till den beställning du lagt. En kreditupplysning kan innehålla sannolikhetsvärden (kallas poängvärden). Vi hänvisar till PayPals dataskyddsförklaring på https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-full för information om berörda kreditbolag och vilka uppgifter som normalt behandlas och överförs av PayPal.
Vänligen observera att PayPal också kan komma att vidarebefordra personuppgifter till tjänsteleverantörer, underleverantörer och andra närstående bolag om det är nödvändigt för att uppfylla avtalsenliga skyldigheter gällande din beställning, under förutsättning att personuppgifterna behandlas enligt avtal.

4.20.3 Klarna
Du har möjlighet att betala din beställning med hjälp av Klarna. Klarna erbjuder tjänster för betalningar över Internet. Om du väljer detta alternativ under beställningen samtycker du till att vi behandlar de personuppgifter som krävs för att bearbeta din beställning och kontrollera din identitet och kredit, och att vi vidarebefordrar dessa uppgifter till Klarna AB med huvudkontor på Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sverige.
Informationen omfattar i synnerhet för- och efternamn, titel, adress, födelsedatum, kön, e-postadress, IP-adress, telefonnummer, mobiltelefonnummer och uppgifter som är nödvändiga för att behandla din beställning, liksom uppgifter som rör din beställning, t.ex. antal produkter, produktnummer, fakturabelopp och procentandel skatter, faktureringsinformation, bankinformation, kortnummer, utgångsdatum, CCV-kod, information om varor / tjänster, historisk information, information om dina tidigare köp, betalningshistorik och betalningar som inte gått igenom, finansiell information, information om eventuella kreditförpliktelser och betalningsanmärkningar, information om relationen mellan dig och Klarna Checkout, sidans laddningstid, nedladdningsfel och metoder som tillämpas för att lämna den visade sidan, information om elektronisk kommunikation, mottagningsbekräftelser, information om enheten, geografisk information.
Denna information måste vidarebefordras för att din beställning ska kunna behandlas med den betalningsmetod du valt, i synnerhet för att bekräfta din identitet, för att hantera din betalning och förvalta kundrelationen, för kundanalys, för att förvalta Klarnas tjänster och för interna processer inklusive korrigering av fel, data-analyser, interna tester, bearbetning, statistiska ändamål, för att förbättra Klarnas tjänster, för att säkerställa att nödvändig information visas så effektivt som möjligt för dig och din enhet, för att förhindra missbruk och felaktig användning av Klarnas tjänster, som en del av Klarnas ansträngning att göra sina tjänster så säkra som möjligt, för att utvärdera vilka betalningsmetoder vi kan tillhandahålla via Klarna, för att fullfölja interna kreditutvärderingar, för att fullfölja riskbedömning och riskhantering, för att bearbeta transaktionen och för att följa tillämplig lag. Klarna har berättigat intresse i att vidarebefordra beställarens personuppgifter och behöver dessa uppgifter för att fullfölja en identitets- och kreditkontroll med kreditbolag. I Tyskland kan ovanstående uppgifter komma att överföras till följande kreditbolag:
Arvato Infoscore Consumer Data GmbH and Infoscore Consumer Data GmbH, Rheinstraße 99, 76532 Baden-Baden
Bürgel Wirtschaftsinformationen GmbH & Co. KG, PO Box 5001 66, 22701 Hamburg
Creditreform Boniversum GmbH, Hellersbergstraße 11, 41460 Neuss
Deltavista GmbH, Freisinger Landstr. 74 80939 Munich
SCHUFA Holding AG, Kormoranweg 5, 65201 Wiesbaden
Dessutom kan Klarna komma att vidarebefordra dina uppgifter till andra företag inom Klarna-koncernen, till tjänsteleverantörer och underleverantörer om det är nödvändigt för att uppfylla avtalsenliga förpliktelser gentemot dig eller dem.
Klarna samlar in och använder information om beställarens tidigare betalningsmönster och sannolikhetsvärden gällande dennes framtida beteendemönster för att besluta om avtalsförhållandets berättigande, verkställande eller avslutande. Klarna räknar ut dessa poäng baserat på vetenskapligt erkända matematiska och statistiska processer.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att Klarna använder dina personuppgifter. Även om du gör det, är det möjligt att Klarna även fortsättningsvis är berättigat att behandla, använda och överföra dina personuppgifter om detta krävs för Klarnas tjänster och för avtalsenlig behandling av betalningen, om detta föreskrivs i lag eller om det begärs av en domstol eller en officiell myndighet.
Ytterligare information om dataskydd finner du i Klarnas dataskyddsförklaring som du hittar här: https://www.klarna.com/uk/privacy-policy/
Du kan när som helst få information om personuppgifter som Klarna sparat genom att kontakta Datenschutz@klarna.de.

4.20.4 SofortÜberweisung Direktöverföring (Sofort GmbH)
Sofort GmbH har varit en del av Klarna-koncernen sedan 2014. “SOFORT Überweisung” har bytt namn till “Sofort.”

Sofort GmbH som har sitt huvudkontor i München (Münchens tingsrätt, HRB 218675) grundades 2005 och erbjuder produkter och tjänster för säkert köp av fysiska och digitala produkter via Internet. Dessa omfattar Soforts betalningsmetod. Vi erbjuder också betalning via direktöverföring. För direktöverföring behöver du bara ditt kontonummer, BIC eller riktnummer och PIN och TAN för ditt Internet-bankkonto. Di skickas automatiskt vidare till Sofort GmbH:s säkra betalningsformulär under beställningsprocessen. Du får en transaktionsbekräftelse direkt efter att du fullföljt din beställning. Vi tar emot kreditöverföringen direkt efteråt. Alla som har ett aktivt Internet-bankkonto som använder en PIN/TAN-process kan använda direktöverföring som betalningsalternativ. Vänligen observera att en del banker inte stöder betalning via direktöverföring. Ytterligare information finns tillgänglig på nedanstående länk: https://www.klarna.com/sofort/

4.20.5 Flattr
Vi använder komponenter för mikrobetalningstjänsten Flattr på vår webbplats. Komponenterna är en tjänst från företaget Flattr Network Ltd., 2nd Floor, White bear yard 144A Clerkenwell Road, London, Middlesex, Storbritannien, EC1R 5DF.
Varje gång du besöker en av våra webbplatser som innehåller sådana komponenter ser de till att din webbläsare visar komponenter från Flattr.com. Om du är inloggad på ditt Flattr-konto kan det under vissa omständigheter räcka med att du besöker webbplatsen för att dina uppgifter ska komma att behandlas och sparas.
Om du är inloggad på ditt Flattr-konto kommer Flattr att informeras om vilka specifika sidor du besöker på vår webbplats. Om du dessutom använder Flattr-knappen kommer informationen att vidarebefordras till Flattr och analyseras och sparas i enlighet med Flattrs riktlinjer för faktureringsändamål.
Ytterligare information om syften och ändamål gällande Flattrs lagring och behandling av uppgifter hittar du på https://flattr.com/privacy

4.20.6 iPayment
Vid användning av betalningsmetoden/-erna “direktbetalning via iPayment” och/eller “kreditkort via iPayment,” kommer vi att vidarebefordra dina personuppgifter till 1&1 Internet AG, Elgendorfer Str. 57, 56410 Montabaur (hädanefter “1&1”) i syfte att behandla din betalning, vid behov. Vi sparar inte dina betalningsuppgifter (kreditkortsnummer, kontonummer). Om du väljer betalning via banköverföring sparar vi inte dina kontouppgifter. Om du väljer betalning med kreditkort behandlas din betalning helt och hållet av iPayment (www.1und1.info/ipayment). iPayment använder säker kryptering med nyckellängd 256 bit. Vi har inte tillgång till dina kreditkortsuppgifter. Om du väljer betalning via PayPal behandlas din betalning helt och hållet av PayPal (www.paypal.com). PayPal använder säker kryptering med nyckellängd 168 bit. Ytterligare information om hur1&1 hanterar personuppgifter hittar du i 1&1:s dataskyddsförklaring på http://www.1und1.de/Datenschutz

4.21 Registrera användare
Du har möjlighet att registrera dig på vår webbplats. De personuppgifter du frivilligt tillhandahåller vid registrering, som namn och adress samt kontakt- och kommunikationsinformation som telefonnummer och e-postadress, används uteslutande för att underlätta din användning av vår tjänst.
I fall av betydande förändringar, till exempel gällande vårt syfte med tjänsterna eller ändringar som är nödvändiga av tekniska skäl, kommer vi att använda den e-post adress du angav under registreringen för att informera dig om de aktuella ändringarna.
Registrerade användare kan när som helst ändra eller radera de uppgifter de tillhandahöll under registrering. Vi korrigerar eller raderar gärna dessa uppgifter på din begäran, under förutsättning att lagen inte kräver att vi behåller dem. För att göra detta ber vi att du använder kontaktuppgifterna på denna sida.
När du registrerar dig på vår webbplats sparar vi dessutom din IP-adress och datum och tid för din registrering. Det gör vi för att skydda oss själv om en tredje part missbrukar dina uppgifter och registrerar sig på vår webbplats utan din vetskap. Vi vidarebefordrar inte dessa uppgifter till tredje part och vi jämför inte uppgifter som samlats in på detta sätt med andra uppgifter vi eventuellt samlar in via andra komponenter på sidorna.

4.22 Uppgifter om kund / avtal
Vi behandlar dina personuppgifter endast om det är nödvändigt för att initiera, fastställa innehållet i eller ändra det juridiska förhållandet (existerande uppgifter). Vi behandlar personuppgifter som rör din användning av vår webbplats (användaruppgifter) endast om det är nödvändigt för att underlätta din användning av tjänsten eller för fakturering.

4.23 Jobbannonser / ansökningar via Internet
Vi behandlar dina ansökningsuppgifter elektroniskt och på andra sätt under ansökningsprocessen. Data behandlas elektroniskt i synnerhet om du skickar dina ansökningsdokument till vår organisation på elektronisk väg, t.ex. via e-post. 
Om du efter din ansökan ingår ett anställningsavtal kan vi komma att spara de uppgifter du överfört till oss i din personliga akt för typiska organisatoriska och administrativa ändamål, i enlighet med relevanta lagstadgade föreskrifter.
De uppgifter du överfört raderas automatiskt om din ansökan avslås, sex månader efter att vi informerat dig om avslaget.
Detta gäller inte om lagstadgade krav (som exempelvis vår bevisbörda under lagen om likabehandling) föreskriver att vi sparar uppgifterna under längre tid, eller om du uttryckligen samtyckt till att dina uppgifter sparas i vår databas över potentiella sökande under en längre tid.

4.24 Säker överföring
Vi använder de senaste krypteringsprocesserna (som SSL) för att skydda dina uppgifter under överföringen. Du kan se om uppgifterna överförs krypterat genom att bokstäverna “https://” i sådant fall läggs till längst fram i webbläsarens rad. Skicka konfidentiell information endast om SSL-kryptering är aktiv.

5 Rättsliga grunder för behandling av personuppgifter

Vi behandlar dina personuppgifter endast om det är nödvändigt för att inleda, fastställa innehållet i eller ändra det juridiska förhållandet, om juridiska förordningar föreskriver att vi behandlar personuppgifter eller om du uttryckligen samtyckt till sådan behandling.

6 Behandling baserad på berättigat intresse

För att skydda våra övriga berättigade intressen har vi lagstadgad rätt att behandla personuppgifter under förutsättning att den berörda personens intressen, grundläggande rättigheter eller friheter inte väger tyngre än våra.

7 Överföring av personuppgifter till tredje part

Vi vidarebefordrar inte dina uppgifter till tredje part utan ditt uttryckliga samtycke. Endast våra servicepartners är undantagna denna regel, eftersom vi behöver deras tjänster för att uppfylla våra avtalsenliga skyldigheter. Vi följer lagstadgade bestämmelser till punkt och pricka när vi gör så. Endast uppgifter som är helt nödvändiga kommer att vidarebefordras. Alla tjänsteleverantörer är skyldiga att följa tillämpliga dataskyddslagar.
Vi tillhandahåller dina uppgifter till följande instanser:

Tjänsteleverantörer Typ av uppgifter
Transportföretag Leveransadress
Finansföretag Adressuppgifter
Förpackningsföretag Leveransadress

8 Överföring av personuppgifter till tredjeland eller internationell organisation

Vi vidarebefordrar inte dina personuppgifter till tredjeland / internationella organisationer och planerar inte heller att göra det i framtiden.

9 Tid under vilken personuppgifterna sparas

Vi lagrar personuppgifter så länge som krävs för att utföra en tjänst du beställt eller som du gett ditt samtycke till, under förutsättning att det inte föreligger andra juridiska skyldigheter som exempelvis lagringsperioder i kommersiell lag och skattelag.

10 De berörda parternas rättigheter

10.1 Information
Du har rätt att när som helst få information om dina personuppgifter eller uppgifter som sparats om din pseudonym liksom om uppgifternas ursprung, mottagaren som tar emot uppgifterna och syftet med behandlingen. Vänligen kontakta oss via den adress som tillhandahålls i den juridiska informationen om du önskar sådan information eller om du har andra frågor gällande personuppgifter.

10.2 Korrigering
Du har rätt att begära att vi korrigerar felaktiga personuppgifter eller att vi kompletterar ofullständiga personuppgifter i enlighet med syftena för behandling av dem.

10.3 Radering
Sparade personuppgifter om dig kommer att raderas om du återkallar ditt samtycke till att sådana uppgifter sparas, om du motsätter dig behandling av dina personuppgifter, om det inte längre är nödvändigt för oss att behålla uppgifterna för att uppfylla det syfte för vilket de sparades eller om lagen inte längre tillåter oss att spara uppgifterna.

10.4 Begränsning av behandling
Om du ifrågasätter riktigheten för de personuppgifter som sparats om dig, eller om du har behov av personuppgifterna för att hävda, utöva eller försvara dig mot rättsliga anspråk, samtidigt som vi inte längre behöver uppgifterna, kan du begära att behandlingen av dina personuppgifter begränsas.
Du kan också se till att behandling av dina uppgifter begränsas under tidsperioden från det att du skickar in en invändning mot behandling fram till det att ett beslut fattas om huruvida behandlingen tillåts.
Om behandling av dina personuppgifter begränsas kommer vi inte längre att behandla dem.

10.5 Motsätta sig behandling
Om vi behandlar dina personuppgifter baserat på ett berättigat intresse från vår sida eller en tredje parts intresse, eller om vi måste behandla uppgifterna för att uppfylla en plikt som ligger i det allmänna intresset eller under en officiell myndighet, har du rätt att motsätta dig behandlingen av orsaker kopplade till din specifika situation.
Om du motsätter dig behandling kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter annat än om vi kan uppvisa brådskande, skyddade orsaker därtill vilka väger tyngre än dina intressen, rättigheter och friheter, eller om vi måste behandla uppgifterna för att hävda, utöva eller försvara oss mot rättsliga anspråk.
Rätten att motsätta sig behandling gäller även direktreklam och profilering.

10.5.1 Invändning mot e-postmarknadsföring
Vi motsätter oss härmed att de uppgifter vi måste dela med oss av i vårt rättsliga meddelande används för att skicka reklam- och informationsmaterial som vi inte uttryckligen beställt. Webbplatsoperatörerna förbehåller sig den uttryckliga rätten att vidta rättsliga åtgärder om reklam de inte beställt skickas till dem, t.ex. genom skräppost.

10.6 Metoder för dataöverföring
Du har rätt att ta emot dina personuppgifter i ett strukturerat, allmänt använt, maskinläsbart format och att vidarebefordra dessa uppgifter till andra organisationer.
Du kan också begära att vi vidarebefordrar dina personuppgifter direkt till en annan organisation, under förutsättning att detta är tekniskt möjligt.

11 Återkallelse

Du har rätt att när som helst återkalla samtycke du tidigare lämnat. Återkallelse måste ske i skriftlig form. Det påverkar inte legaliteten för den behandling som baserat på samtycket skett fram till återkallelsen.

12 Klagomål till ansvarig tillsynsmyndighet

Du har rätt att framföra klagomål gällande behandling av dina personuppgifter till en tillsynsmyndighet:

Statligt dataskyddsombud och ombud för informationsfrihet:
Vänligen ange adress till statligt dataskyddsombud och ombud för informationsfrihet i ditt land.

13 Tillhandahålla och inte tillhandahålla personuppgifter

Du kan i allmänhet besöka vår webbplats utan att tillhandahålla personuppgifter. I sådana fall sparar vi inte några av dina personuppgifter. Vi vill dock uppmärksamma dig på att du i sådant fall kanske inte kommer att kunna utnyttja alla funktioner på webbplatsen fullt ut. I syfte att förbättra våra tjänster analyserar vi uteslutande uppgifter som inte är kopplade till dig personligen.

14 Automatiserat beslutsfattande

Vi använder processer för automatiserat beslutsfattande på vår webbplats. Vi använder inte några personuppgifter här. Vi guidar kunden anonymt till produkten med hjälp av plug finder.

15 Ändringar gällande det ändamål för vilket personuppgifterna behandlas

Om vi avser använda personuppgifter för andra ändamål än det för vilket vi samlat in dem kommer vi att informera dig om detta andra ändamål innan uppgifterna behandlas vidare.

16 Ändringar i vår dataskyddsförklaring

Vi förbehåller oss rätten att ändra våra säkerhets- och dataskyddsåtgärder om det krävs enligt lag och/eller som en följd av tekniska utvecklingar. I sådana fall kommer vi att anpassa vår dataskyddsförklaring i enlighet därmed. Vi ber därför att du alltid kontrollerar att du har tillgång till den senaste versionen av vår dataskyddsförklaring.

17 Frågor, förslag och klagomål

Vi är alltid tillgängliga för att svara på frågor om hur vår organisation behandlar dina personuppgifter. Om du har frågor som denna dataskyddsförklaring inte svarar på, om du behöver ytterligare information eller om du har förslag eller klagomål ber vi att du kontaktar oss på den angivna adressen.
Du kan också kontakta vårt dataskyddsombud direkt om du har frågor gällande dataskydd. Kontaktinformation finns under punkt 3 i denna dataskyddsförklaring.