A|C|T - Advanced Curtain wall Technique 

Det fulla systemet för montage av ventilerade fasader.

fischer erbjuder med systemet ACT (Advanced Curtain Wall Technique) ett innovativt högkvalitativt komplett system för fixering av ventilerade fasader för arkitekturer och konstruktörer. Förutom en bättre bearbetbarhet och ekonomiska fördelar, innebär systemet ACT särskilt en enastående arkitektonisk kreativ omfattning:

ACT möjliggör användning av fasadskivor gjorda av stenmaterial från 20 mm tjocklek, samt glasskivor ESG och TVG från 6 mm glas tjocklek.
Vidare är positionen för fixeringsankret på baksidan av fasadskivan fritt valbart. Utbytet av enkla eller alla paneler är lätt att hantera.

Estetisk höjdpunkt:

Den underskärande tekniken i samband med fischer Zykon-panelfästen FZP-II säkerställer att det inte finns några synliga fästelement i fogen.

ACT utökar alternativen – och minskar kostnaderna

Fischer ACT System öppnar vägen för enkel och kostnadseffektiv design av attraktiva, komplexa lösningar. Orsaken ligger i själva systemet - FZP II, fischer zykonpanelankaret, vilket är underskuret och därför spänningsfritt fixeringssystem som är installerat i förborrat underskuret borrhål.

Denna teknik erbjuder flera gånger högre belastningar än konventionella infästningar. Eftersom ankarpositionering kan optimeras reduceras böjningsmomentet inom panelen med cirka 50% jämfört med traditionella system.

Detta möjliggör minskad paneltjocklek och större panelstorlekar. Dessutom kan den varierande paneltjockleken kompenseras med hjälp av stand-off ankartyper.

ACT Systemteknik kombinerar perfekt användningen av panelankare, individuella understrukturer och sofistikerad borrteknik. Detta lönar sig på byggarbetsplatsen, där installationen är snabb och enkel, oberoende av väderförhållandena. Konstruktionstiden minskas – och då även kostnaderna.

De tre ACT system i korthet

System one

SystemOne, fischer’s ramkonstruktion, är en integrerad del av ACT systemteknik. Den är konstruerad för hög belastning, för stora, tunga, naturliga stenpaneler och för överbryggning av icke bärande strukturella element. SystemOne minskar installationstider och buller på plats, till exempel under renoveringsarbeten, och gör det lättare att byta paneler.

Kostnadseffektiv och standardkompatibel: Fischers vinkelbeslag för mekanisk fastsättning av paneler på SystemOne-understrukturen.

System one light

SystemOne-ljus är en effektiv lösning när det gäller att installera ventilerade fasader av lättviktsfasadpaneler. Som du kan förvänta dig, erbjuder detta skenbaserade system alla fördelar som gör SystemOne unikt:

 • snabb installation tack vare hängningssystemet
 • osynliga förankringspunkter
 • konstruerad för höga belastningar
 • överbryggning av icke-bärande strukturella element
 • Perfekt för överbeklädnad av stålramkonstruktioner
 • mekanisk fastsättning för panelsystem
 • icke-destruktiv ersättning av fasadpaneler

Väggfästessystem:

 • Minimerade köldbryggor
 • Minskade borrkostnader
 • Bullerreduktion under renoveringsarbeten
 • Torr installation, även vid extrema temperaturer

Fasadglas, montage med underskärning

ACT-borrteknik, samma som vårt underskärningsankare och underkonstruktion, är toppmodern teknik. Apparaterna för borrning av underskurna borrhål är väsentliga delar av det övergripande systemet, som består av borrat hål och ankare.

För borrning erbjuder fischer in-house utvecklade maskiner i olika storlekar allt från bärbara maskiner för användning på plats till storskaliga seriella produktionsanläggningar. Dessa maskiner möjliggör snabb och kostnadseffektiv borrning av hål tack vare diamantbelagda borrverktyg. Montageverktyg används sedan för att motera ankarna i panelerna. Monteringsspecialister på ACT Competence Center erbjuder ett omfattande utbud av tjänster i samband med borrning och inställning:

 • Stort utbud av maskiner
 • Storskaliga maskiner för serieproduktion
 • Stöd vid maskinens val
 • Inköp / hyra av maskiner

Den första punktmontering för glas med underskärning i världen är toppmodern

Deutsche Institut für Bautechnik (DIBt) i Berlin har utfärdat ett generellt godkännande för fischer Zykon punktmontering (FZP-G). Den revolutionerande utvecklingen är toppmodern och kan nu användas utan samtycke i enskilda fall för sofistikerade glasföremål. Genom att använda underskärande teknik har vårt företag lyckats skapa den första punktmonteringen för glas i världen där hålet inte tränger igenom glaset.

FZP-G-Z innebär en underskärning av rostfritt stål. Den består av konbult, expansionshylsa, plastlock, shimbricka och hållarmutter. Den jämna utsidan av glaset façade ger arkitekten ett bredare designfält, samtidigt som mottagligheten för smuts och rengöringskrav minskas.

Fischer FZP-G-Z erbjuds i två varianter för glasering med härdat säkerhetsglas (ESG eller ESG-H) och laminat säkerhetsglas (VSG). Glasrutorna kan emaljeras eller beläggas och kan också fungera som substrat för solelement som lamineras på.

Service ACT

Vi erbjuder dig all-inclusive service från en källa
Till fischer ACT tjänsten

ACT produkter

Kompakt och informativ, alla ACT produkter i korthet
Till ACT produkter

ACT Referenser

Oavsett Gotthard Tunnel eller Burj Al Arab, har fischer världen över hållit takt med tiden
Till fischer referenser
sc93-delivery-2